Berliinin MM-kisat olivat suomalaisurheilijoilta floppi

Suomi, tuo yleisurheilun muinainen suurvalta, on ainakin X-sukupolven lapsen silmin melkoisessa alennustilassa. Suomalaisia urheilijoita hehkutettiin Berliinin MM-kisoissa melkoisesti, mutta joiden suoritukset tosipaikassa olivat muutamaa venymistä lukuunottamatta melkoisia floppeja. Mitä asialle sitten voisi tehdä?

  • Nauttivatko urheilijat itse arvokisoista lainkaan? Monen urheilijan naamalla näkyy vain vakavaa hammastenkiristelyä ennen ja jälkeen suorituksen. Urheilija tuskin pystyy parhaimpaansa, ellei itse nauti tekemisestään.
  • Harjoittelevatko urheilijat tarpeeksi? Mika Myllylää mukaillakseni, kilpailusuorituksen tulisi olla lasten leikkiä harjoitusten rinnalla. Myllylä viittasi nähdäkseni tällä siihen, että harjoituksia tehdään niin paljon ja niin usein, että kilpailusuoritusta ei tarvitse puristaa, vaan se syntyy lähes itsestään.
  • Paineiden hallintaan tulisi kiinnittää mielestäni enemmän huomiota. Harvojen suomalaistähtien niskaan kasautuu arvokisoissa niin paljon odotuksia kisatiimin ja yleisön taholta, että nämä lähes järjestään eivät yllä kauden parhaimpaan suoritukseensa tärkeimmällä hetkellä, vaan päinvastoin saattavat jäykistyä ja tehdä todellisen alisuorituksen. Tästä mielestäni kertoo myös äkilliset kuumeilut ja muut sairastelut urheilusuorituksen alla. Urheilijaan kohdistuvat odotukset olisi kyettävä käsittelemään paremmin, sekä yhdessä ryhmässä että urheilijan itse itsensä kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: