Sanoittajan vastuu, eli mitäs oikeastaan tapahtui Hokkasen Timolle?

Radiossa on soinut parhaillaan Vesterinen Yhtyeineen bändin biisi Mitä tapahtui Hokkasen Timolle? Kyseisessä kappaleessa kerrotaan Timosta, joka tulee ns. ulos kaapista. Herää kysymys, onko VY tehnyt biisin jostain tuntemastaan Timo Hokkasesta, vai onko nimi valikoitunut sattumalta. Timo Hokkasia nimittäin löytyy Eniron haulla Suomesta 88 kappaletta. Voit asettaa itsesi kaikkien Timo Hokkasien asemaan miettimällä, miltä itsestäsi tuntuisi, jos seksuaalista suuntautumistasi käsiteltäisiin radiossa popbiisin voimin? Jos minä olisin tehnyt vastaavanlaisen kappaleen, olisin ainakin varmistunut, ettei kyseisen nimen omaavia henkilöitä löydy suomesta. Kaikille Hokkasen Timoille kuitenkin valtavasti tsemppiä ja terkkuja!

19 vastausta

 1. Ota kävyt pois anaalista ja nauti hyvästä musiikista.

 2. Entäs jos biisissä Hokkasen Timo olisi tuonut matkaltaan rakastajattaren? Itkisitkö täällä, että nyt kaikkien Enirosta löytyvien 88 Hokkasen Timojen heteroutta käsitellään radiossa?

 3. Ja kukaan ei osaa sanan-muunnoksia?
  Mun mielestä on alunperinkin vastuutonta antaa yhdellekkään Hokkasen pojalle nimeksi Timo.

 4. En itse edes tajunnut että joku *ei* välittömästi käännä tota nimeä! Anyway, onhan noita Harrejakin pelleiksi pilkattu (ja niitä muuten löytyy Enirosta aika monta) ja luulisin myös vaasalaisten homeperseiden olevan suhteellisen ärtsynä Klamydialle. Rock-lyyrikat nyt aina on jonkun mielestä timantteja ja jonkun toisen mielestä skeidaa. Kukin valitsee itse, myös Hokkasen Timot.

 5. Olen kuullut ko biisin sata kertaa radiosta, mutta en huomannutkaan tuota sanaleikkiä. Ja tässä biisissäkö lauletaan homoseksuaalisuudesta? O_O Onko tosi juttu vai joku päätelmä? Luulin aina, että se Timo teki itsarin. En parempaakaan selitystä keksinyt. ”Antoi periksi elämän himolle.” Nojoo, nyt en tajua mistään enää mitään.

 6. Minustakin tässä olisi lähinnä vanhemmilla syytä katsoa peiliin. Mikä ihme saa vanhemmat antamaan kaikista maailman nimistä lapselle nimeksi juuri Timon, jos sukunimi sattuu olemaan Hokkanen?

 7. paras biisi aikoihin ❤

 8. Hokksen Timo = Tikkasen Homo

  Selvennykseksi, jos joku ei vielä tajunnut,

 9. Kukkis ja Larry ^___^ Samaa mieltä kanssanne!

  On se perkele jos aito Hokkasen TImppa nyt suuttuu… :DDD
  Mikäli tää biisi on tehty jostain aidosta ja oikeesta henkilöstä, hänen nimensä lienee Tikkanen, ei Hokkanen.

 10. Kyllä!! :DD

  Tässä on kaks edeltävää ihmistä selkeästi palstan threadin ainoat joilla älykkyysosamäärä on suurempi ku kengännumero 😀

  Miten jengi voi oikeesti olla noin tosikkoja 😀

 11. Hokkasen timo = tikkasen homo , eiköhän se nimi ole siitä repäisty, vanhasta läpästä

 12. Jos tässä ihan aitona hetero -Hokkasen Timona kommentoisin keskusteluanne. Ei se Vesterinen Yhteineen tekemä kappale sen kummemmin elämää vaikeuta. Kyllähän sanoituksessa mainitaan Timo saapuneen rakastajansa kanssa Berliinistä eli viittaus homoseksuaalisuuteen. Hauskinta minun mielestäni kappaleen sanoituksessa on se, että miehet tuumivat saunavuorolla sitä, että eihän näin voi tapahtua eihän ainakaan meillä. Itselleni herää tästä mielikuva, että laulun kertoja kyseenalaistaa tässä myös saunakaverinsa seksuaalisen suuntautumisen (ja kenties myös omansa). Molemmat olivat varmaan olettaneen Timpan olevan hetero. Toinen hauska yksityiskohta on se, että homouteen viitataan antautumalla elämänhimolle. Eikö heteroudessa ilmene elämänhimoa Vesterisen mukaan. Että näin

 13. Arvatkaa tuntuuko pahalta koska Juice (R.I.P.) teki biisin Jyrki-Boy : ) Sitä lallattelua olen kuullut pienestä pojasta lähtien eikä se ole loppunut vieläkään vaikka ikää on jo yli 40. Oikeesti ihmiset!!! Jos joku suuttuu nimestään tehdystä biisistä niin VOI VOI.

 14. Selvennettäköön, etten ole yllä kirjoittanut saman niminen henkilö. Enkä myöskään laulussa esiintyvä. Muistaakseni tämä herra Vesterinen mainitsi eräässä haastattelussa, ettei kappaleessa viitata kehenkään oikeaan Timo nimiseen.

  Viitaten yllä oleviin kommentteihin, miksi kukaan nimeäisi lapsensa Timoksi, jos sukunimi sattuu olemaan Hokkanen.
  Samaa kysyin lapsena vanhemmiltani, kun kärsin koulukiusaamisesta. Eivät olleet ajatelleet asiaa siltä kantilta.

  Itse olen jo päässyt asiasta yli, vaikeaa oikeastaan nimen kanssa oli juuri ala-asteella. Muut eivät ole päässeet.
  Kun kappale alkoi soida radiossa, vastailin kahden kuukauden ajan, mitä minulle kuuluu kysymyksiin.
  Vitsi on hauska yleensä vain kerran kuultuna.

  Eli loppukaneettina; kappale ei häiritse minua. Lähinnä huvittaa, kun ihmiset luulevat keksineensä jotain todella omaperäistä ja huvittavaa: ”Ooksää kuullu sitä piisiä, missä lauletaan susta? Sun nimi on, niinku, Homo.”

  @ Also Starring. 40 vuotiaat Jyrkit eivät kirjoita ”Oikeesti ihmiset!!!”

 15. Aivan kauheeta pilkata ihmisiä hassun nimen perusteella…

 16. Saattaa olla että Timppa ottaa ja suuttuu kun kuulee biisistä ja juristi ottaa sitten puolestaan yhteyttä.

 17. Turha kenenkään Tinpan lähteä oikeuspelleilyyn, tulee Tinpalle iso lasku maksettavaksi, ja päälle vielä ihmiset nauraa Tinpalle kun lukevat Tinpan oikeusjutusta. Luulevat vielä että Tinppa on oikeasti homo, ja mistäpä sitä tietää vaikka olisikin…

 18. Hokkasen Timo voi muuttaa etunimensä vaikka Kaapoksi.

 19. Ei me tuota hokattu poikaystäväni, Kaino Kakkosen, kanssa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: