Kill Arman on typerää viihdettä

Ensivaikutelma ensimmäisen jakson perusteella JIMin Kill Arman sarjasta oli, että sarjan idea on typerä. Osoittaa harvinaista kunnioituksen ja itsesuojeluvaiston puutetta lähteä muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen vieraiden itsepuolustuskoulujen mestareiden tai parhaiden oppilaiden hakattavaksi. Mikä idea sarjassa on?

 • Viittaako Kill Arman nimi siihen, että Arman Alizad haluaa tulla tapetuksi tai satutetuksi? Melko sairas idea, vaikka toki tiedämme ettei näin käynyt. Vaara lajinsa huippujen kanssa otellessa on lajissa kuin lajissa todellinen.
 • Halusiko Arman Alizad rankaista itseään rääkillä, toivoen kohentavansa fyysistä kuntoaan ja saaden matkalla hieman itsetuntoa kohottavia itsepuolustustaitoja? Tämä olisi onnistunut huomattavasti tehokkaammin yhdessä paikassa hyvällä harjoitusohjelmalla. Itsepuolustustaitoja ei taas olisi tarvinnut lähteä hakemaan sillisalaattina mailmalta, vaan tehokkaimmin tähän olisi päästy keskittymällä yhteen tehokkaaseen lajiin.
 • Halusiko Arman esitellä hienon kuuloisia lajeja eksoottisissa kohteissa? Toivoisin, että sarjassa keskityttäisiin enemmän tähän puoleen, ja taustoitettaisiin lajeja ja kulttuureita. Pelkään kuitenkin, että sarjan pääasiallinen sisältö on tyylikkään visuaalisia kuvakulmia ja Armanin valitusta siitä miten rankkaa turpiinsa ottaminen on.

Olisi viisasta osoittaa hieman enemmän kunnioitusta lajeja ja kulttuureita kohtaan, ja tutustua niihin tavalla jossa olisi enemmän järkeä. Arman Alizad haluaa olla kova jätkä, mutta antaa tällä tavalla itsestään pellen vaikutelman.

6 vastausta

 1. Asiaa voi toki ajatella noinkin, mutta minusta sarja on ihan viihdyttävä, vaikka Armanin tilalla voisikin olla joku muu, hieman kokeneempi kamppailija. Tai sitten Armanin kaveriksi olisi voinut laittaa jonkun kokeneemman tyypin mukaan, niin että katsoja voi vertailla kuinka se kokenut kamppailija pärjää kokemattomaan verrattuna. Jollain kanavalla (olikohan JIMillä sekin) pyöri jonkin aikaa sitten Fight Quest, jossa kaksi miestä kierteli samaan tapaan eri lajien parissa. Mitä tulee lajien taustaan, toki olen sitä mieltä että sitä voi lyhyesti kertoa hieman, mutta itsen katson tuota sarjaa mieluummin vihteenä, sillä itse pidin sarjasta tuollaisenaan. Tiedot lajeista saa kyllä pienellä vaivalla itse netistä kaivettua, joten mielestäni ei ole tarpeen lisätä mitään kaiken kattavaa esitelmää kyseessä olevasta lajista, vain joku lyhyt selonteko ja sitä treenaamisen seurausta sitten.
  Eniveis, jotkut tykkää ja jotkut ei. Tämän viestini tarkoitus ei tietenkään ollut mitenkään halveksia mielipidettäsi tai muutakaan. Sanoinpahan vaan oman mielipiteeni ja näkemykseni asiaan.

 2. @Southpaw,

  kiitos mielipiteestäsi, kirjoituksistani saa toki esittää kritiikkiä jos siltä tuntuu. Tämä sarjakin luultavasti jakaa mielipiteitä. Oma ensivaikutelmani oli, että Arman on lähtenyt hommaan takki auki meiningillä, ja takana on jotain muuta kuin aito kiinnostus ja kunnioitus itsepuolustuslajeja kohtaan.

 3. Voi hyvin olla niinkin. Ainoa jolta vastauksen tuohon varmuudella saisi olisi Arman itse. Pakko kuitenkin myöntää, että kyllä se 4 kuukauden koulutus siinä aluksi varmasti jotain sai aikaan, vaikka siinä ajassa ei miksikään ultimate kamppailijaksi ehdikään kehittyä. Meidän seuran treeneissä kun tuo 4 kk on suurin piirtein alkeiskurssin verran, jonkin verran enemmän. Eniveis, kun Fight Questia kerran seurasi Kill Arman niin ehkäpä vielä joku päivä saamme suomen ohjelmistoon myös Suomen Ultimate Fighter sarjan. Toivossa on ainakin hyvä elää 🙂

 4. Hyvät hyssykät!
  Eikö teillä ole huumorintajua! Paras ohjelma aikoihion, viitsii katsoa!’
  Erikoisia taistelulajeja, hauskoja maisemia, mukavaa nollata aivot.
  Oottepa tosikkoja.
  Ei huumorin tarvi olla pieru-kakka osastoa aina!

 5. Minä katson Kill Arman jaksoja siksi, koska tykkään niistä =). On hienoa oppia edes vähän muitten maiden kulttuuria ja myös nähdä hienoja taistelulajeja. Arman on hyvä esimerkki siittä, että hän ei anna periksi vaikka mikä olisi. Joku muu Suomalainen olisi varmaan antanut jo periksi (en tarkoittanut äskeisellä, että kaikki suomalaiset antavat periksi). Armanilla on myös hauskoja juttuja ja myös halu näyttää, ettei kaikki ole niin helppoa kuin näyttää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: